Intervju med Nanny by Tellus barnvakter

Samtliga barnvakter som jobbar hos Nanny by Tellus har varit på personliga intervjuer på kontoret. Som barnvaktsförmedling värdesätter vi kvalitet och personlig relation framför kvantitet och digitala möten via Skype och Facetime. Vi tror att de bästa barnvakterna hittar man genom mötet där man förstår varandras förväntningar och önskemål. Allt handlar inte om erfarenhet och allt handlar heller inte om personlighet. Vi tror att de bästa barnvakterna har en kombination av det båda.

Nedan kan ni läsa en intervju med Cornelia. En av våra mest populära barnvakter som genom kompetens, engagemang och tydlig kommunikation gjort några av våra familjers vardag så mycket lättare och tryggare.

 

Hur kom du in på att jobba som barnvakt?

Jag har alltid älskat att ta hand barn och har sedan jag var liten tagit hand om min lillasyster och hennes vänner. När jag äntligen var tillräckligt gammal för att extrajobba hjälpte jag två familjer i området med hämtning och barnpassning i fem år. Efter gymnasiet åkte jag på en längre resa och tog ett uppehåll i jobb men när jag kom hem och började plugga visste jag direkt att jag ville jobba som barnvakt igen och kom då i kontakt med Nanny by Tellus.

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det är otroligt givande och kul att jobba med barn! Jag älskar hur genuina och oförutsägbara de är och det finns inget stopp på kreativiteten. Att få följa barnens utveckling och skapa en relation med dem och föräldrarna är väldigt fint. Att vara barnvakt är också ett väldigt anpassningsbart jobb som fungerar bra vid sidan om studierna, vilket är viktigt för mig. Enligt mig är barnvakt det perfekta extrajobbet, dels för att man kan matchas med en familj som behöver hjälp lika många dagar som man har möjlighet att jobba, men framförallt för att det är så himla roligt!

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Jag tror att det är väldigt viktigt att föräldrarna känner sig trygga med den som tar hand om deras barn. Med min hjälp kan de åka hemifrån och fokusera på jobb och andra sysslor som behöver göras. Barnvaktshjälp ger dem även tid för varandra och föräldrarna kan till exempel gå ut och äta middag tillsammans eller träffa vänner medan jag jobbar. Jag tror även att det är bra för barnen att få träffa andra människor och att det bidrar till deras utveckling.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Jag tar hand om en 1-åring och en 2-åring. Ett vanligt barnvaktspass för mig är att jag kommer hem till familjen vid lunchtid, så att den förälder som då är hemma kan åka till sitt jobb. Vi börjar med att äta lunch och leker sedan. På senare tid har vi tränat mycket på att gå. Senare tar vi en promenad till den närliggande lekparken och gungar. Mot eftermiddagen går vi och hämtar storebror på förskolan och går sen hem och äter mellis. Efter mellis leker vi tills föräldrarna kommer hem.

Har du några tips på hur man blir en duktig barnvakt?

Bra kommunikation med familjen är A och O! Har du en öppen dialog med familjen kommer både föräldrarna och du som är barnvakt att känna er tryggare. Utöver det är det självklart viktigt att man tycker om att ta hand och leka med barn. En barnvakt ska vara närvarande och se barnens behov. Som barnvakt ska man vara som en extrahand för föräldrarna och kompis och förebild till barnen.

Läs omdömen från våra kunder här

Vill ni ha hjälp av en barnvakt ifrån Nanny by Tellus?

Behöver ni hjälp med barnpassningen har vi flera duktiga barnvakter som just nu söker nya familjer att få lära känna. Våra barnvakter hjälper bland annat till med hämtning på förskola och passning i hemmet. Oavsett vilken hjälp ni behöver med barnpassningen så skräddarsyr vi en lösning utefter era behov.

Läs mer om våra tjänster här

Läs fler intervjuer med våra barnvakter här