fbpx

Intervju med Magda

Varför ville du jobba som barnvakt?

Jag har alltid varit intresserad av att jobba med barn och jobbade redan som gymnastikledare för unga men ville ha något mer jobb. Jag är väldigt aktiv som person och ville ha ett extrajobb där man kunde leka och inte sitta still.

Vad är det bästa med att jobba som barnvakt?

Det absolut bästa med att jobba som barnvakt är att man får leka och göra barnen glada. Man får även chansen att underlätta för familjen vilket känns väldigt bra. Att vara barnvakt har många fördelar för dig som söker ett jobb där man alltid är aktiv och leker hela tiden.

Hur tror du att du underlättar vardagen i familjen som du jobbar hos?

Jag underlättar för föräldrar att slippa stressa ifrån jobbet och då jag hämtar barnen lite tidigare på förskolan och kan fokusera på lek. Då jag även är tillgänglig på helger kan föräldrarna ha chansen att gå ut och äta och hitta på saker själva. Man hjälper till i vardagspusslet helt enkelt.

Hur brukar ett vanligt barnvaktspass se ut?

Ett vanligt barnvaktspass ser ut som så att jag hämtar barnen på förskolan vid ungefär 14:30-15:00. Efter det så varierar det, ibland går vi till parken och ibland går vi hem direkt. Oftast äter vi ett litet mellanmål också. Sedan leker vi tills när det är dags för middag vilket brukar vara runt 16:45/17:00. Då lagar jag maten och barnen brukar vilja sitta med och kolla. Sedan äter vi tillsammans allihopa. Efter det brukar vi hinna leka ett litet tag tills föräldrarna kommer hem.

Har du några tips på hur man blir en duktig barnvakt?

Mina bästa tips till dig som vill vara barnvakt är att våga släppa lös lite. Leva sig in i rollen och vara på barnens nivå. Man måste även ha mycket koll hela tiden och ha ögonen öppna. Ta hand om barnen och visa att du har kul när du är med dom. Då kommer dom älska dig.

Bli kontaktad för Nannyhjälp

Vår barnvaktsspecialist kontaktar dig inom 24 timmar, eller ring oss direkt på